Infosessies voor ouders

Vorming

Ouders spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen en jongeren. Afhankelijk van de leeftijd zal de band tussen ouder en kind anders zijn. Veel ouders zien een gesprek over relaties en seksualiteit met hun kinderen wel zitten. Toch zijn ze onzeker. Hoe begin je hieraan? Wat kan je zeggen? Wanneer knoop ik een gesprek aan? En waarover? 

Je hebt de keuze tussen 3 infosessies. Deze infosessies bieden ouders informatie, kennis en praktische tools om “het” gesprek met hun kinderen aan te gaan. Elke infosessie kan je afzonderlijk boeken, het is ook mogelijk om ze te boeken als infopakket. 

Sessie 1. Over bloemetjes en bijtjes, bloemkolen en ooievaars
Zelfs met heel jonge kinderen kan je spreken over relaties en seksualiteit. In deze sessie geven we advies over wat te vertellen op welke leeftijd, welke taal te gebruiken en ouders te laten kennismaken met enkele leuke spelen om thuis het gesprek om gang te brengen. Deze workshop richt zich zowel op ouders van kleuters als beginnende tieners. We bespreken onderwerpen zoals het lichaam, emoties, vriendschappen en relaties, puberteit en seksualiteitsbeleving. 

Sessie 2. Piratenjongens en prinsessenmeisjes
Kan roze voor een jongen en blauw voor een meisje? De maatschappij confronteert ons met ‘typisch’ mannelijke of vrouwelijke aspecten. Want meisjes houden van poppen en jongens van auto’s. Niet? 
Deze sessie belicht het genderbewust opvoeden. Hoe leer je jouw kind dat er meer mogelijkheden zijn dan de clichés? Al doende laten we ouders ondervinden hoe deze stereotypen in onze leefwereld en dus opvoeding sluipen. We geven praktische tips om hier bewuster mee om te gaan. 

Sessie 3. Help! Mijn kind kijkt porno. 
Kinderen en jongeren vandaag kennen geen leven zonder internet en sociale media. Online biedt de wereld heel wat mogelijkheden. Af en toe loeren er gevaren om de hoek. Hiervan zijn kinderen en jongeren zich niet altijd bewust. We laten in deze sessie ouders de online leefwereld van hun kinderen ontdekken. We staan stil bij de positieve kanten van (sociale) media en bij de eventuele valkuilen. Ouders krijgen praktische tips om hierover met hun kind in gesprek te gaan. 


Voor wie? 
Scholen, verenigingen en organisaties kunnen deze infosessies aanvragen. We beperken ons tot maximum 50 deelnemers per infosessie. 


Duur
Elke infosessie duurt 2u30. 


Kostprijs
Elke infosessie kost € 200,00 (incl. BTW en gebruik voorlichtingsmateriaal). De vervoerskosten rekenen we afzonderlijk aan. 
Als je de volledige inforeeks boekt, dan geniet je van de voordeelprijs van € 500,00. 


Interesse  
Voor meer info kan je contact opnemen via het contactformulier of mailen naar Cindy (info@cgso.be).  
 

Aanvraag
Interesse in een vorming van het CGSO?
Vraag het aan via het contactformulier!
0

ONTHAAL

Op afspraak (mail/tel)

Bij voorkeur op donderdag

16:00 u - 19:00 u

ADRES

Vormingscentrum CGSO

Koningin Elisabethlaan 92
8000 Brugge

info@cgso.be

TEL

050 33 69 70

 ©2019  CGSO vzw
 

LAAT JE HOREN

VOLG ONS

  • w-facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now