Better s@fe than sorry!

T2T

Better s@fe than sorry! 

Navorming over seks en relaties in een digitale wereld (i.s.m. Sensoa)

di 8/03/2022 van 9u30 - 16u00  |  VC Mozaiek Kortrijk (Overleiestraat 15a)

COVID-19 INFO

We zorgen voor een veilige omgeving. Mocht het omwille van de risico-inschatting niet mogelijk zijn om deze navorming te laten doorgaan, dan zullen wij een alternatief voorzien of betaald inschrijvingsgeld terugbetalen. 

VOORMIDDAG (door Sensoa):
Jongeren zijn volop bezig met het experimenteren op seksueel vlak, zowel offline als online. Sexting is dan ook niets vreemd meer. Maar wanneer is sexting nu oké en wanneer niet? Hoe praat je hier als leerkracht over?
Na wat feiten en cijfers over het thema sexting, zoomen we dieper in op wanneer sexting nu net grensoverschrijdend is, en hoe je hierover in gesprek gaat met jongeren. We gebruiken hiervoor de online tool "Hé het is oké". Daarnaast doorlopen we enkele relevante stappen die je kan gebruiken om met je school een beleid rond sexting op te maken.

 

NAMIDDAG (door CGSO en Sensoa): 
In de namiddag kan je kiezen tussen 2 praktische workshops. In beiden reiken we relevante lesmaterialen om de thema's te bespreken aan. 

 

Workshop 1 (CGSO) - Weerbaarheid en sexting bespreken met jongeren met een disharmonisch ontwikkelingsprofiel

Bij jongeren met een disharmonisch ontwikkelingsprofiel is het ontdekken van de online leefwereld extra uitdagend. Omwille van hun beperking is het voor hen niet altijd vanzelfsprekend om zich weerbaar op te stellen en grenzen aan te geven. Hoe je hier praktisch mee aan de slag kunt, ontdek je in deze workshop. 

 

Workshop 2 (Sensoa) - Grenzen, weerbaarheid en seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreken
We bekijken relevante lesmaterialen om het ruime thema van grenzen, weerbaarheid en seksueel grensoverschrijdend gedrag te bespreken, waarbinnen we uiteraard ook aandacht hebben voor enkele tools rond sexting. 

 

Deelname: 20 euro (inclusief broodjesmaaltijd) 

INSCHRIJVEN KAN TOT EN MET 1 MAART 2022


 

logo-sensoa-zonder-baseline-kleur.png
CGSO_nascholingflyer2020_04 Better safe